Marianne Tümmler
4
5
6
1
2
3

Marianne Tümmler

Maler og grafiker


Skolen for Brugskunst 1970-75
Medlem af det grafiske værksted ”Valsedronningerne” 1975-85
Medlem af BKF, KKS og Kunstnerforeningen af 18. november

 

Marianne Tümmlers maleri emmer af livsglæde, af godt humør og hjertevarme.
Stilen er naivistisk, og kunstneren har da også udstillet sammen med naivistiske malere. Marianne Tümmler skiller sig dog ud fra de fleste andre naivister. Hvor et naivistisk maleri typisk er velordnet og, det livsbekræftende budskab til trods, temmelig stramt komponeret, har hendes malerier noget meget dynamisk over sig. Store cirkulære og elliptiske bevægelser kendetegner således Marianne Tümmlers malerier. Arme og ben er tit forlængede, så de indgår som en del af kompositionen
Marianne Tümmler benytter overraskende visuelle effekter som man normalt ikke forbinder med den ofte stiliserede naivistiske kunst.
Er Marianne Tümmler således ikke en ”normal” naivist, har hun andre ting til fælles med sine kolleger. Glæden, det boblende humør og de livsbekræftende anarkistiske løjer fortæller om en kunstner, der vil vise os værdien i det nære, det sanselige, det berusende og det legende.

 

Kys verden, dine børn og din kæreste, nus din hund og spring ud i dansen, synes budskabet at være. Ikke det allerværste, skulle man mene.

Tom Jørgensen Kunstavisen


Australiensvej 31 2 sal

2100 Kbh Ø


Mobil 2925 5507

Mail:  Mariannet@mail.tele.dkSe mere: Hjemmeside